IsoKakkonen I vuoden 2014 sukukirja

15.03.2015

Suomen Sukututkimusseuran Vuoden sukukirja –kilpailu järjestettiin tänä vuonna 25. kerran. Kilpailun tarkoituksena on arvioida vuoden aikana ilmestyneitä sukukirjoja sekä tehdä niiden parhaimmistoa tunnetuksi. Vuoden sukukirja 2014 –arviointiraatiin kuuluivat sukututkimusopettaja Teuvo Ikonen puheenjohtajana, kasvatustieteen maisteri Kirsti Kesälä-Lundahl, professori Yrjö Varpio ja filosofian maisteri Vesa Hänninen.

 Kilpailuun osallistui kaikkiaan 61 vuoden 2014 aikana ilmestynyttä sukukirjaa tai vastaavaa teosta, jotka määräaikaan mennessä oli toimitettu Suomen Sukututkimusseuran kirjastoon. Teoksia arvioidessaan raati kiinnitti huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

-         teoksen jäsentelyn selkeys ja mielekkyys

-         teoksen lähdepohja, lähdetiedoista tehdyt tulkinnat ja lähteiden dokumentointi

-         elämäkertatietojen monipuolisuus

-         teoksen kuvitus ja kuvituksen merkitys teoksen asiasisällön kannalta

-         teoksen hakemistot ja niiden käytettävyys

-         teoksen taitto ja ulkoasu

Lisäksi tavoitteena oli, että huomioitavat teokset edustaisivat mahdollisimman monipuolisesti eri tyyppisiä, ansiokkaita sukujulkaisuja.

 Tältä pohjalta raati valitsi Vuoden sukukirja 2014 –kilpailun voittajateokseksi Jouni Kakkosen ja Matti J. Kankaanpään toimittaman IsoKakkonen. I. Pyhäselän Hammaslahdessa eläneen Yrjö Kakkosen jälkeläisiä 1600-luvun lopulta nykypäivään (2014).

 IsoKakkonen on Kakkosen sukuyhdistys ry:n julkaisema sukukirja Pohjois-Karjalan Pyhäselän Hammaslahdessa asuneen Yrjö Kakkosen jälkipolvista 1600-luvulta nykypäiviin. Julkaisu on päärakenteiltaan perinteinen sukukirja, jonka erityisvahvuuksia ovat ammattimainen ja eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta vahvasti lähdekriittinen tutkimusote sekä looginen rakenne ja erinomainen kuva-, kartta- ja muu asiakirja-aineisto tarkkoine lähdeviitteineen. Valokuviin on merkitty myös tekijänoikeustiedot.

 Sukutauluja edeltävään osioon on sijoitettu aimo annos sellaista tietoutta, joka edesauttaa myös sukututkimuksen saloihin perehtymätöntä lukijaa tulkitsemaan kirjan sisältöä. Sukutauluja elävöittävät sekä niiden informaatioarvoa ja kiinnostavuutta lisäävät henkilöhistorialliset tekstit, haastattelut ja tarinat.

 Kirjoittajat ovat huomioineet Suomen ulkopuolella asuvat suvun jäsenet varustaessaan kirjan englanninkielisellä johdannolla, suomi-englanti - sukututkimussanastolla sekä sukutaulujen lukuohjeilla.

 Vuoden sukukirja 2014 –raati kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita sekä haluaa lämpimästi onnitella kilpailun voittajaa ja kunniamaininnan saaneita.Tagit:
Kategoria:

Lisää kommentti

Kirjoittaja hellevi Virkki aika
Jes,jes, jes, jes, miljoonakertaa jes.Todella hienoa. Kiitos Jouni Kakkonen, ilman niin mahtavaa työtä kirja ei koskaan olisi ollut meidän Kakkosten kirja. Opettajani Teuvo Ikonen , itsekin Pohjois-Karjalasta lähtöisin on ollut raadissa ,tiesin , että hän juuri omalta osaltaan näkee kokonaisuuden , kokee ajan kauas, kauas taakse ,ymmärtää eri kansankerrosten kohtalot, loisista kartanonherroihin.

Jouni on todella hienosti osannut koota juuri nuo seikat ,joista Kakkoset nousevat, eri kerroksista ,erilaisista elämänkokemuksista tähän päivään.

Kirja ei ole luettelo vuosien varrella syntyneistä ihmisistä, joista meillä on vain utuinen kuva ja joista etsimme omia juuriamme ,vaan elävä kertomus hienosta suvusta
sanoin ja kuvin.

On ihanaa olla Kakkonen !!!!!!!

Kiitos Jouni, Rakastan Sinua. !!!!!!
Kirjoittaja Kari Kakkonen aika
Jouni mahtava juttu, onneksi olkoon upeasta työstä!
Hieno kirja, hieno palkinto!
: )Kari
Kirjoittaja Raija Lehtinen aika
Hienoa Jouni ja SUURKIITOS. Kirja on todella hieno, lämminhenkinen ja kestää erinomaisesti aikaa. Lukukokemus on kerta kerran jälkeen nautinto.Hienoa me, KAKKOSET.
Kirjoittaja Leena Lindeborg aika
ERIKOINEN TUNNE ,SAADA TIETÄÄ ISÄNI SUVUSTA NÄIN PALJON TIETOJA.AIKAISEMMIN TIESIN VAIN ETTÄ HÄN TULI RUSKEALASTA,JOKA EI KUULUNUT SUOMELLE ENÄÄ. NYT OLEN ,NÄHNYT OMIN SILMIN KAIKKI PAIKAT JA TÄMÄ KIRJA ON LOISTOKAS TEOS MEIDÄN SUVUSTAMME.
Kirjoittaja Anneli Autere aika
Jounille kiitokset ja halit.
Isokakkonen on nimensä veroinen!
Kirjoittaja Eeva Johansson aika
Vihdoinkin olen todella iloinen että sukunimeni on Kakkonen. Kiitos Jouni. Sinä olet loistava Kakkonen!
Jätä vastaus(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)